torsdag 2 februari 2012

Green crunch

Hemmagjord musli med spirulina och rostad mandel! Nu har jag hajjat! Recept nedan.
Från boken Food for thought, BLUEBERRY

Green Granola
100 g havre, 100 g rågflingor, 100 g hasselnötter, 50 g quinoaflingor
1/2 rivet päron, 1/2 dl vatten, 50 g honung, 3 msk spirulinapulver, 2 msk nässelpulver
1 msk linfrö, 50 g pumpakärnor, 1/2 dl gröna russin

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla flingor, krama ihop lite klumpar, sprid ut på en plåt och rosta i ca 20 min. Rör om någon gång. Sänk ugnsvärmen till 90 grader. Blanda ihop päron, spirulina och nässelpulver med vatten till en grön, fin färg och massera in vätskan i de rostade grynen (man blir grön om händerna!). Torka i ugnen i ca 40 min. Rör ned linfrö och gröna russin och låt torka i luften över natten. Förvara i burk och servera t ex till yoghurt eller sojamjölk.

lycka till! man kan ersätta ingredienser hejvilt, t ex ta lite andra frön eller gryn eller kryddor som kokos/kardemumma/kanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar