torsdag 26 december 2013

Mötet med den perfekta soffan

Lokalen är en hundraårig dam från östermalm, det är så den känns. Den doftar av eteriska oljor  från blockljusen som i massiva mangoträljusstakar flankerar dubbeldörrarna jag just går in genom.
Takhöjden är enorm, och stuckaturen är precis sådan som jag alltid får en övermäktig impuls att bryta loss en bit av och ta med mig hem. Och sitta och lukta på,  klappa...kanske ta en tugga.
   Det mörkbetsade parkettgolvet, de gräddvita väggarna,  precis som jag alltid har drömt om...Jaså, du vill veta hur det var i verkligheten?
Som du vill!
   Day Homes showroom huserar till min förvåning i en ganska blygsam lokal. Ingen stuckatur, lågt i tak, inget mörkbetsat parkettgolv...  Men vem behöver en storslagen lokal när produkterna i sig är så vackra att de överglänser...ja, allt? I hela världen?
   Att säga att jag kände mig som jultomten på crack där inne är en trist och färglös beskrivning, och dessutom är den helt osann. Jag kände mig som jultomten och hans entusiastiska brorsa på crack. Jag blev faktiskt så överhettad att jag nästan svimmade.  Ja, om det nån gång skulle ha varit rimligt om inte rentav förväntat att drabbas av en blodpropp så skulle det väl ha varit då. Så mycket Day koncentrerat på en så liten yta! Den som inte känner sig lätt knäckt av det, han har ingen själ. Det kan ta veckor att komma på fötter. Veckor!

   Så hur är det egentligen - kan man köpa lycka?
I Day Homes showroom verkar det så. Och det är där den står; Den Perfekta Soffan.

Je vous le présente: 
  
                                                          Day Cottage! Perfektion.
2 kommentarer: