lördag 10 augusti 2013

Det konstiga är att folk i allmänhet inte vill prata om inredning.


   Vad gör jag, när det enda jag vill prata om är att jag  har köpt ett nytt skåp som gjort mig så lycklig att det känns som om att jag ständigt flyter ett par decimeter ovanför marken som på ett täcke av den fluffigaste, rosa maräng? Eller att mitt nya överkast är så härligt att jag vill rulla in mig till en mänsklig kåldolm och aldrig mer komma ut? Eller att petrolgrått får mig att rysa av välbehag?
Jo, det kan jag berätta: Jag är tyst. Tills jag kommer på något som är roligare för andra att lyssna på. För den obarmhärtiga sanningen är den att de flesta inte bryr sig särskilt mycket om inredning.  
B-b-b-b-bisarrt,  jag vet! 
   Det är skälet till att ju mer intresserad jag blir av inredning (mer för varje ögonblick jag är vaken) desto noggrannare läser jag dagstidningen, lyssnar på podcasts om kvantfysik och försöker att för guds skull minnas vad jag lärde mig i skolan.  Jag måste ju kunna konversera om nåt annat.

   För hur underbart inredning än är för ens kreativa sida och höger hjärnhalva, så lämnar det den vänster i stort sätt oberörd - trodde jag! Tills jag läste en underbar artikel som handlade om hur kreativt tänkande på verkar hela hjärnan i positiv bemärkelse. De elektriska impulser som blixtrar genom hjärnan när vi utför en handling eller  löser ett problem gör så att myelinet som täcker nervfibrerna blir tjockare. Ju tjockare myelinlager, desto skarpare blir vi överlag. Oavsett vilka handlingar eller problem det gäller! Jag kan alltså med gott samvete frossa i min inre inredningskatalog där alla nummer sen 2003 av Sköna Hem finns lagrade, och fortsätta möblera imaginära rum. 
Skönt.

 För er som VILL prata om inredning: 
Här kommer ett stilleben från vardagsrummet. Den svarta kofferten har äntligen hittat en plats under spegeln från PB Home. Känns trevligt tycker jag!
    Lutade mot väggen står inramade ritningar på vårt hus. Men mer om det i morgon!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar