måndag 11 november 2013

Från ett land rikt på historia, där inredningen är en sorglig sådan


Glaskupa och skålar från Day home, tavla från Vanilla Fly, lampa Tine K







 Jag befinner mig just nu i ett märkligt hörn av jorden. Vidsträckta hav, milsvida stränder med den vitaste sand som masserar mina skandinaviska, härjade fotsulor. En barmhärtigt mild sol, mat som varken friterats, stekts eller skeppats runt jordklotet, utan bara plockats från träden. Sött, rent vatten smaksatt med örter, efterrätter med len sötma från honung och dadlar. Trevligt.
Men på inredningsfronten! Yttersta misär! Sorgligt! Visst finns det större problem här, än detta karga, utarmade inredningslandskap. Må så vara! Men faktum kvarstår att jag bara lyckats hitta en - en! - inredningsbutik. Och den var stängd. På en helt vanlig onsdagseftermiddag. What gives?  Tänk om det uppstår en nödsituation: "Doktorn. Den här patienten har grav hjärninsuffiens (det ordet har jag hittat på, men det hindrar inte tillståndet från att vara mycket allvarligt) och behöver omedelbart 3000 milligram intravenös inredning. Hennes öde vilar i era händer." Läkaren ger sköterskan en ödesmättad blick och säger bistert: "Inredningsbutiken har stängt". Quelle horreur.
Tur att jag hann med ett litet arrangemang innan vi åkte, annars hade jag väl skrumpnat ihop alldeles.
Succulenter i Day Home-skålar är min nya grej. De behöver varken vatten eller omtanke, passar mina mögelgröna fingrar perfekt!






1 kommentar:

  1. Menar du Tel Aviv? Men det är ju en lysande business opportunity för en entrepreneur som du! Å vad fint med Day. Säg till nästa gång du ska beställa från Day, då vill jag beställa lite grejs.
    Idag bakar jag saffransmacarons med fyllning med mörk choklad och kardemumma! pussipuss

    SvaraRadera