torsdag 21 juni 2012

Blåbärsbröd från blueberry


Igår bakade jag blåbärsbröd.
Blev så här - supergott med fetaostspread till! (fetaost mixat med lite smör)!



Från denna bok - rekommenderas!
Recept:
3 msk kokosolja; 12 dl dinkelmjöl; 3 tsk bakpulver; 2 msk mineralsalt; 6 dl honung (jag tog ca 4 dl); 9 ägg (jag tog 6 ägg); 4,5 dl rapsolja;  6 dl färska eller frysta blåbär; 1dl torkade tranbär; 6 dl nötter (jag tog valnötter och mandel)
Sätt ungen på 200 grader. Smörj 2 limpformar. Blanda mjöl, salt, bakpulver, honung. Rör i ägg, olja, blåbär, nötter. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck ev över brödet efter halva gräddningstiden. Låt svalna på galler.
Lycka till!


1 kommentar:

  1. Åååå, mitt absoluta favoritbröd! Det är nästan som en kaka, men sen när är det ett problem?

    Kram/Fia

    SvaraRadera